Investeren, Kopen

Opslagboxen.nl: “Interessant voor beginnende én gevorderde beleggers”

Er is veel belangstelling voor ons concept voor kleine bedrijfsunits en opslagboxen. Het project in Breda is dan ook de basis voor volgende locaties”, vertelt Paul Schalkoort. Samen met Walter Stougie ontwikkelt hij in de Noord-Brabantse stad een nieuwbouwproject voor multifunctionele en duurzame opslagboxen. “Een interessante investeringsmogelijkheid voor beginnende én gevorderde beleggers en natuurlijk ideaal voor eindgebruikers.”

Paul Schalkoort en Walter Stougie van Schalkoort en Stougie Techniek zijn al twintig jaar samen aan het ondernemen in de installatietechniek. Een jaar of vijftien geleden zetten de twee hun eerste stappen op de vastgoedmarkt. Na verschillende succesvolle projecten zijn ze momenteel druk bezig met het vergunningstraject om een horecapand in Vlaardingen (’t Oogh van Vlaardingen) te transformeren tot acht luxe appartementen voor de verhuur.

Zomerdijk Maassluis

In de loop der jaren groeide de interesse van Paul en Walter voor bedrijfsonroerend goed. Zo is de bouw van twaalf bedrijfspanden aan de Franklinstraat in ’s-Gravenzande in de afrondende fase. “En we hebben bijvoorbeeld ook in ’s-Gravenzande de voormalig sociale werkplaats aangekocht, gesloopt en daar zes nieuwe bedrijfspanden neergezet”, illustreert Walter. Na dit project kregen de twee ondernemers de kans om een stuk grond aan te kopen van de gemeente Maassluis. Ze realiseerden er zes bedrijfspanden en 45 garageboxen.

Drie fasen

Het project in Noord-Brabant, opslagboxen.nl, telt maar liefst 236 bedrijfsunits en opslagboxen voor ondernemers en particulieren. De nieuwbouw wordt in drie fasen gerealiseerd en de eerste fase van verkoop is onlangs gestart. Batenburg Bedrijfshuisvesting was betrokken bij de aankoop van de grond en is ook partner voor de verkoopfase. Walter: “Wij vinden het belangrijk om daar een professional bij te betrekken. Iemand met kennis van bedrijfsonroerend goed, die eerlijk met ons meedenkt over bijvoorbeeld de haalbaarheid van onze plannen.”

Ruimte wordt schaars

Het nieuwbouwproject waarover Walter en Paul met veel enthousiasme praten, ligt op een kleine tien minuten afstand van het centrum van Breda. Geen toevallige keuze, weet Jim Zuidgeest, vastgoedspecialist bij Batenburg Bedrijfshuisvesting. “De ruimte in steden wordt steeds schaarser en er is veel hoogbouw. Bewoners hebben dan een kleine berging, maar vaak wel behoefte aan een plek om hun boot, caravan of motor te stallen, om te klussen of gewoon om spullen op te slaan. Daar speelt dit concept op in. Daarbij is het ook geschikt voor ondernemers. Denk aan een magazijn of opslag voor een webshop.”

Lage instap, hoog rendement

De eerste verkoopfase van opslagboxen.nl in Breda was een groot succes. De boxen zijn verkocht aan eigenaar-gebruikers én aan beleggers. Jim verbaast zich niet over die belangstelling van beleggers: “Door de overspannen vastgoedmarkt is beleggen in ander vastgoed steeds minder interessant. Een project als dit heeft een relatief lage instap en een hoog rendement en is daarmee aantrekkelijk voor beginnende én gevorderde beleggers. Bijkomend voordeel is dat je er – anders dan bij verhuur van een woning of kantoor – weinig omkijken naar hebt. Batenburg Bedrijfshuisvesting kan voor de verhuur zorgen en Batenburg Vastgoedbeheer voor het beheer. Daar hoeft de belegger zich dus niet in te verdiepen: die wordt volledig ontzorgd.”